Scene desprinse parcă din filme au fost surprinse azi noapte în sectorul 1 al Capitalei. Un şofer de 22 ani, fiul unui traficant israelian, a lovit cu bolidul său un agent de la rutieră, a trecut pe roşu și a avariat două maşini de poliţie

DISTRIBUIȚI

Scene desprinse parcă din filme au fost surprinse azi noapte în sectorul 1 al Capitalei.Un şofer în vârstă de 22 ani, fiul unui traficant israelian de droguri, prins în 2001 pe Aeroportul Otopeni, a fost încătuşat după ce a lovit cu bolidul său un agent de la rutieră, a trecut pe roşu, a avariat două maşini de poliţie iar apoi s-a baricadat în autoturism. Analizele de sânge au arătat că tânărul nu era băut şi nici drogat. S-a scuzat la audieri spunând că e deprimat după despărţirea de iubită.

Înconjurat de zecile de poliţişti este Roni Herscovici, un tânăr de 22 de ani din judeţul Ilfov. Azi-noapte, puţin după ora 3, au fost surprinse aceste imagini, imediat după ce agenţii de la rutieră au reuşit să îl scoată din bolidul său de lux, în zona Piaţa Domenii din Capitală. Poliţiştii au fost nevoiţi să folosească forţa după ce şoferul a trecut pe roşu, l-a luat pe capotă pe agentul care îl oprise şi apoi s-a încuiat în maşină, arătându-le semne obscene şi aducându-le injurii.

Cu sprijinul colegilor chemaţi prin staţie, poliţiştii i-au blocat bolidul câteva sute de metri mai departe. Băiatul s-a baricadat însă în maşină şi minute la rând i-a înjurat pe poliţişti, le-a arătat semne obscene şi chiar a dat drumul la muzică deşi oamenii legii îi cereau să coboare. În încercarea de a-l scoate din autoturism au tras şi mai multe focuri de armă.

La scenele desprinse parcă din filmele de acţiune a asistat şi mama băiatului. Aceasta fusese sunată de el şi chemată pe motiv că l-a oprit poliţia şi că îi e teamă. Femeia a adus o cheie de rezervă şi aşa au reuşit poliţiştii să deschidă portbagajul. A fost momentul în care agenţii au pulverizat spray lacrimogen iar băiatul a accelerat încercând din nou să fugă. Tot ce a reuşit a fost însă să lovească autospecialele poliţiei.

Poliţiştul târât pe o distanţă de peste 20 de metri după ce a rămas agăţat de maşină a ajuns la spital.

Roni Herscovici este fiul unui traficant israelian de droguri, Carol Herscovici, arestat şi condamnat după ce în 2001 a fost prins transportând 1.000 de pastile de Ecstasy pe Aeroportul Ootpeni. Băiatul a fost crescut însă de un om de afaceri israelian, actualul partener al mamei sale.Roni Herscovici riscă acum ani grei de închisoare pentru posibile fapte de tentativă de omor, distrugere şi ultraj. Băiatul a fost audiat timp de mai multe ore la sediul poliţiei şi, potrivit unor surse, a declarat că este deprimat pentru că s-a despărţit recent de iubita lui. De altfel, probele recoltate au indicat că nu consumase alcool sau droguri.