Scene de groază la o şcoală din Alexandria. Trei elevi de clasa a IV-a au fost răniţi după ce o bucată de tencuială s-a desprins în timpul orei şi a căzut peste ei. Ce trei copii, două fetiţe şi un băiat au ajuns la spital pentru investigaţii

DISTRIBUIȚI

Scene de groază la o şcoală din Alexandria. Trei elevi de clasa a IV-a au fost răniţi după ce o bucată de tencuială s-a desprins în timpul orei şi a căzut peste ei. Ce trei copii, două fetiţe şi un băiat au ajuns la spital pentru investigaţii. Copilele au zgârieturi pe faţă, iar băiatul a fost lovit la spate. Şcoala în care elevii învaţă este veche de 52 de ani şi n-a fost reabilitată niciodată. Cursurile au fost suspendate de conducerea şcolii pentru ca specialiştii în construcţii să verifice întreaga clădire.

Alarma s-a dat în jurul orei zece, când cei 25 de elevi de clasa a patra se aflau la ora de matematică. Din senin, o bucată de tencuială din plafon s-a desprins şi a căzut peste cei trei elevi aflaţi în bancă. Speriat, profesorul a alertat conducerea şcolii şi a evacuat toţi elevii.

Imediat la faţa locului a ajuns şi un echipaj medical care i-a transportat pe cei trei copii la spital. Unul dintre ei, un băiat de 10 ani s-a lovit la spate în timpul impactului, iar colegele sale s-au ales cu zgârieturi. Din fericire, viaţa nu le-a fost pusă în pericol. Cu toate astea, şi ei, dar şi colegii lor învaţă într-o şcoală veche de jumătate de secol.

Unitatea şcolară este inclusă, alături de alte 11 şcoli, într-un proces major de reabilitare, însă nu se ştie deocamdnată când vor începe lucrările. Conducerea şcolii a suspendat toate cursurile pentru ca inspectorii în construcţii să verifice sălile de clasă.