Scandalul din sânul Casei Regale a României a ajuns şi în presa din străinătate. Rudele ultimului monarh al României sunt implicate într-o ceartă publică, deşi regele este pe patul de moarte

DISTRIBUIȚI

Scandalul din sânul Casei Regale a României a ajuns şi în presa din străinătate. Rudele ultimului monarh al României sunt implicate într-o ceartă publică, deşi regele este pe patul de moarte. Agenţii de presă, ziare şi televiziuni străine scriu…apăsat despre acest subiect iar ce s-a întâmplat în Elveţia când fostul principe Nicolae a vrut să-şi vadă bunicul, o consideră o…ceartă lipsită de demnitate!

ABC News, televiziune din Statele Unite, titrerază într-un articol de pe site-ul său: rudele fostului Rege Mihai, în vârstă de 96 de ani, implicate într-un scandal. Trei generaţii ale familiei regale a României îşi spală rufele în public, după ce fiica lui Mihai, Prinţesa Elena, şi-a acuzat fiul, pe Nicholas Medforth-Mills că nu respectă „intimitatea, suferinţa şi demnitatea tatălui ei”, adaugă ABC News. Totul a pornit după ce nepotul fostului monarh a încercat să intre cu forţa în reşedinţa regelui din Elveţia. Casa Regală a depus chiar o plângere la poliţie, scrie ziarul britanic The Telegraph, după ce Nicholas Medforth-Mills a agresat mai mulţi angajaţi ai reşedinţei Regelui. Tensiunile pornesc din 2015, atunci când nepotul fostului monarh şi-a pierdut titlul de prinţ şi a fost scos din linia de succesiune, din cauza comportamentului său, amintesc jurnaliştii britanici. CTV News, televiziune din Canada, citează agenţia Associated Press şi titrează: „O ceartă lipsită de demnitate sfâşie mândria familiei regale a României”.  Aici este citată o parte a comunicatului transmis de Nicholas Medforth Mills:

„Sunt dezamăgit şi profund îndurerat de încrâncernarea membrilor Casei Regale, precum şi a mamei mele, de uşurinţa şi lipsa de respect cu care aceştia aruncă efectiv către presă nişte comunicate agresive, defăimate şi nejustificate, acum în acest moment în care ar fi nobil să dăm dovadă de respect şi să trecem peste cine ştie ce ambiţii personale.”

Acelaşi articol a apărut şi în ziarul canadian National Post şi în publicaţia indiană New Delhi Times.