Scafandrii au ajuns la maşina căzută în Dunăre Însă… nu au dat şi de cei patru oameni care erau în autovehicul în momentul accidentului. Cel mai probabil, cei patru au fost luaţi de curenţii puternici, care ieri au dus la întreruperea operaţiunii de salvare

DISTRIBUIȚI

Scafandrii au ajuns la maşina căzută în Dunăre Însă… nu au dat şi de cei patru oameni care erau în autovehicul în momentul accidentului. Cel mai probabil, cei patru au fost luaţi de curenţii puternici, care ieri au dus la întreruperea operaţiunii de salvare, şi s-ar fi înecat. Vă avertizez că urmează imagini şi detalii care vă pot afecta emoţional.
În maşina căzută în Dunăre ieri, în jurul prănzului, se afla Bănuţ Jurji, un acordeonist din Sicheviţa.
Voia să ajungă la Moldova Nouă împreună cu soţia, fiul lor de 22 de ani şi fiica de nici trei ani.
Bărbatul l-a rugat pe un vecin din sat să îi ducă, fără să îşi închipuie ce urma să se întâmple. Cu vreo 3 km înainte de Coronini, într-o curbă la stânga deosebit de periculoasă, şoferul antamat de acordeonist a pierdut controlul volanului şi maşina a căzut în Dunăre, de la o înălţime de aproximativ 10 m.
Cu o putere incredibilă, şoferul a reuşit să iasă din maşină. A înotat până la mal, unde a oprit un trecător şi l-a rugat să sune la 112. A povestit că în apă mai sunt încă patru persoane: trei adulţi şi un copil. Imediat, la locul accidentului au ajuns o mulţime de pompieri, poliţişti şi scafandri şi au încercat să scoată victimele din apă. Curenţii puternici şi apa foarte rece au făcut misiunea aproape imposibilă.
Căutările au fost reluate în această dimineaţă.
În acest timp, localnicii au venit în zonă şi le-au reproşat autorităţilor că tragedia putea fi evitată. Zona în care a căzut maşina nu era protejată parapeţi, din cauză că aceştia au fost distruşi tot în urma unui accident. Produs acum… doi ani!!!!
Bănuţ Jurji şi soţia lui mai au încă trei copii, în afara celor doi care au pierit odată cu ei în accident. Au 19, 18 şi respectiv 7 ani. Nimeni nu ştie cu ce vor supravieţui de acum înainte, pentru că singurul venit constant în casă era adus de Bănuţ, care cânta la acordeon pe la diverse evenimente. În restul timpului muncea prin localitate, cu ziua.
Poliţiştii au descoperit că şoferul care a căzut cu maşina în Dunăre avea permis de conducere de numai 7 luni.