Şapte turişti din Bucureşti au fost la un pas de moarte în masivul Baiului din Prahova. Urcaseră cu telegondola, dar la coborâre au vrut să experimenteze o expediţie pe un traseu interzis

DISTRIBUIȚI

Şapte turişti din Bucureşti au fost la un pas de moarte în masivul Baiului din Prahova! Urcaseră cu telegondola, dar la coborâre au vrut să experimenteze o expediţie pe un traseu interzis. După câteva ore de mers s-au rătăcit şi au sunat după ajutor. 20 de salvatori au petrecut o noapte întreagă pe munte în căutarea lor, la temperaturi de -14 grade. Spre dimineaţă, turiştii au fost găsiţi şi coborâţi în siguranţă, în staţiunea Azuga. 

Cei şapte tineri şi-au planificat drumeţia pe internet! Ieri de dimineaţă au pornit din Azuga spre Vârful Rusu, urmând ca în câteva ore să ajungă în localitatea Săcele din Braşov. Numai că în munţi, la peste 1900 de metri altitudine, pe Vârful Ştevia, aceştia s-au rătăcit.

Nici vremea nu i-a ajutat. Pe culme a fost ceaţă, ger, zăpadă mare şi vântul a suflat cu putere. Când au realizat că nu mai pot înainta şi că au rătăcit traseul, au cerut ajutor. 20 de salvamontişti şi jandarmi montani au pornit în căutarea lor. După 12 ore au reuşit să-i localizeze. Erau îngrămădiţi unul într-altul, ca să nu moară de frig.

Obosiţi, salvatorii au chemat în ajutor şi o a doua echipă.

Epuizaţi şi îngheţaţi, cei şapte turişti 7 turişti au fost coborâţi în această dimineaţă la Sediul Salvamont din Azuga, unde au rămas câteva ore, ca să se încălzească şi să se odihnească, înainte să plece spre casele lor.