Şapte dintre răniţi sunt internaţi în stare gravă la spital. Printre cei ucişi de atacator se numără un poliţist şi o profesoară. Alexandra Sandu, aflată la Londra, ne vorbeşte despre atmosfera de acum, din metropolă

DISTRIBUIȚI

Atentatul din capitala Regatului Unit a fost revendicat de gruparea Stat Islamic  Atacatorul s-a aflat în vizorul serviciilor de informaţii britanice MI-5 din cauza unor legături extremiste.Şapte dintre răniţi sunt internaţi în stare gravă la spital. Printre cei ucişi de atacator se numără un poliţist şi o profesoară. Alexandra Sandu, aflată la Londra, ne vorbeşte despre atmosfera de acum, din metropolă. Bună seara din nou, Alexandra!

8 persoane suspecte arestate. isis a revendicat atacul. politia face cercetari. in spatele meu, politie, metroul e blocat. atmosfera impresionanta. oamenii s+au abatut din drum ca sa lase flori. unii au lasat bilete pe buchete „va iubim, noua nu ne e frica”.

Atacatorul, aflat într-o maşină neagră de teren, a pornit într-o goană nebună prin oraş . Pe Podul Westminster a intrat cu putere în mai multe grupuri de oameni, spulberându-i. Două persoane au murit aici, printre care şi Aysha Frade, o profesoară în vârstă de 42 de ani, mamă a doi copii. Ea avea dublă cetăţenie, britanică şi spaniolă.

Atentatorul şi-a continuat traseul ucigaş înspre Parlament. A intrat din nou într-un grup de oameni aflaţi pe trotuarul de lângă clădirea forului legislativ. El a izbit maşina de gard, s-a năpustit afară din vehicul. În mâini avea două cuţite.

Un poliţist neînarmat, Keith Palmer, a încercat să îl oprească. Omul legii a fost înjunghiat mortal, iar atacatorul împuşcat pe loc de colegii ofiţerului.

Un politician britanic a încercat din răsputeri să îi salveze viaţa poliţistului, făcându-i manevre de resuscitare. Gestul lui Tobias Ellwood, fost militar, a fost salutat de britanici. El şi-a pierdut fratele în urma atacului terorist din Bali din 2002.

Un alt gest de solidaritate a fost cel al medicilor şi asistentelor de la Spitalul Saint Thomas din apropierea Podului Westminster, care au gonit pe jos înspre locul tragediei ca să ajute victimele. Atacul terorist a fost comis în timp ce în Parlament se desfăşura o şedinţă.

Politicienii au fost lăsaţi să părăsească clădirea abia după două ore.

Premierul a participat la o reuniune comitetului de urgenţă, COBRA.

Restricţiile de circulaţie rămân în vigoare la Londra, mai ales în zona în care au avut loc atacurile.

Poliţia înarmată împânzeşte acum străzile metropolei, trasformată într-o fortăreaţă.