Sânge vândut la pungă, în Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova. Un medic şi o asistentă au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau pungi cu sânge unui ofiţer sub acoperire

DISTRIBUIȚI

Sânge vândut la pungă, în Centrul de Transfuzii Sanguine Craiova. Un medic şi o asistentă au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau pungi cu sânge unui ofiţer sub acoperire. Se pare că suspiciunile anchetatorilor ar fi apărut cu câteva luni în urmă. Mai exact, aparţinătorii bolnavilor care veneau să solicite sânge ar fi dat 100 de lei pentru fiecare flacon. Cele două cadre medicale au fost duse la audieri.

Timp de câteva luni, anchetatorii ar fi primit informaţii cum că aparţinătorii bolnavilor dădeau bani pentru a beneficia de transfuzii. După ce au strâns suficiente date, oamenii legii au organizat astăzi un flagrant în urma căruia un medic şi o asistentă au fost prinşi în timp ce vindeau pungi de sânge unui ofiţer aflat sub acoperire.

Surse din anchetă spun că aparţinătorii care veneau să ceară sânge pentru bolnavi erau înştiinţaţi că stocurile sunt goale. Contra unei sume  e bani însă totul era posibil, iar un flacon cu sânge se vindea pentru 100 de lei. Reprezentanţii instituţiei se apără şi  spun că niciun aparţinător nu avea cum să cumpere sângele din centru.

Momentan sunt vizaţi doi angajaţi ai centrului care au fost deja duşi la sediul Parchetului pentru audieri. Percheziţiile au loc la mai puţin de o lună de la scandalul izbucnit în Craiova, la spitalul Filantropia, dar şi la Centrului de Transfuzii. Autorităţile au demarat atunci o anchetă, după ce doi pacienţi au murit şi alţi patru au ajuns la terapie intensivă, după ce li s-au făcut tranfuzii de sânge.

Rămâne de văzut dacă ancheta demarată în prezent are sau nu legătură cu decesele de la Spitalul Filantropia.