S-au trezit cu un sicriu, două coroane şi zeci de lumânări în faţa porţii. Cei din familia bulibaşei din Hârlău au tras o sperietură zdravănă în această dimineaţă când au văzut în faţa ochilor obiectele funerare

DISTRIBUIȚI

S-au trezit cu un sicriu, două coroane şi zeci de lumânări în faţa porţii. Cei din familia bulibaşei din Hârlău au tras o sperietură zdravănă în această dimineaţă când au văzut în faţa ochilor obiectele funerare. Totul s-ar fi întâmplat peste noapte, când un individ ar fi venit în ţigănimea din Hârlău pentru a aduce sinistrul „cadou”. Revoltaţi, oamenii au chemat poliţia, apoi au dat foc sicriului. De frica unor eventuale blesteme, romii au chemat chiar şi un preot.

Scena macabră a avut loc în comunitatea de romi din Hîrlău, judeţul Iaşi. Gestul este considerat o ameninţare din partea unui duşman al bulibaşei, aşa că, fără să stea pe gânduri localnicii au apelat la oamenii legii.

Romii sunt speriaţi şi nervoşi, mai ales că nu ştiu cine ar putea să-i vrea răul bulibaşei. Pentru a fi siguri că scapă de blestemele care, zic ei că au fost invocate, au decis să dea foc sicriului, coroanelor, dar şi zecilor de lumânări înşirate la poarta locuinţei.

Spiritele nu s-au calmat însă cu una, cu două. Romii au dat şi cu toporul în coşciugul aflat în flăcări ca să fie siguri că nu mai rămâne nimic din el.

Deşi oamenii legii au început cercetarea la faţa locului, bulibaşa din Hîrlău n-a avut linişte până când preotul nu i-a călcat pragul. Slujitorul Domnului a ţinut o slujbă de sfinţire, chiar în locul în care arsese coşciugul.

Bătrânii din comunitate spun că nu au mai auzit să se fi întâmplat vreodată aşa ceva.

Poliţiştii fac acum cerecetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare.