S-au împlinit patruzeci de zile de la moartea Majestăţii Sale! Slujba de pomenire a Regelui Mihai a fost oficiată la Curtea de Argeş, în vechea Catedrală Arhiepiscopală, în prezenţa Familiei Regale şi a fostului Principe Nicolae. Custodele Coroanei, Principesa Margareta, şi Nicolae au făcut un prim pas spre împăcare. Au lăsat deoparte tensiunile şi s-au îmbrăţişat

DISTRIBUIȚI

S-au împlinit patruzeci de zile de la moartea Majestăţii Sale! Slujba de pomenire a Regelui Mihai a fost oficiată la Curtea de Argeş, în vechea Catedrală Arhiepiscopală, în prezenţa Familiei Regale şi a fostului Principe Nicolae. Custodele Coroanei, Principesa Margareta, şi Nicolae au făcut un prim pas spre împăcare. Au lăsat deoparte tensiunile şi s-au îmbrăţişat. Sute de persoane s-au adunat în curtea mănăstirii, în special susţinători ai monarhiei, oameni care l-au apreciat pe Regele Mihai pentru modestia, bunătatea şi curajul de care a dat dovadă de-a lungul istoriei.
Slujba de pomenire a Majestăţii Sale a fost oficiată de Arhiepiscolul Calinic al Argeşului şi Muscelului, alături de un sobor de preoţi.
La ceremonia religioasă au participat Custodele Coroanei, Principesa Margareta, Principele Radu, Principesa Maria şi nepotul Regelui Mihai, fostul Principe Nicolae. La un moment dat, Margereta şi Nicolae, mătuşă şi nepot, au schiţat un gest de apropiere, semn că relaţiile dintre cei doi nu mai sunt atât de tensionate ca atunci când Nicolae a fost exclus din Familia Regală a României.
După slujba de pomenire, în Noua Catedrală, acolo unde Majestatea Sa se odihneşte, a fost rostită o rugăciune. A fost un moment privat la care au luat parte doar membrii Familiei Regale.
Curtea Mănăstirii de Argeş a fost plină de oameni care au ţinut să-i aducă şi acum un omagiu Majestăţii Sale.
Principesa Margareta a dat mâna cu câţiva dintre cei prezenţi. Astăzi s-a încheiat perioada de mare doliu, iar de acum înainte, Familia Regală va fi în doliu timp de trei luni.
Majestatea Sa s-a stins din viaţă în data de 5 decembrie 2017, la reşedinţa sa din Elveţia, la vârsta de 96 de ani. A fost înmormântat în data de 16 decembrie anul trecut, cu onoruri militare, la Curtea de Argeş, acolo unde se odihnesc şi ceilalţi regi ai României.