S-a luminat centrul oraşului Târgovişte, aseară, când 2018 lumânări au fost aprinse pe Calea Luminii. De pe treptele catedralei Mitropolitane şi până la gară, mii de oameni au aprins lumini

DISTRIBUIȚI

S-a luminat centrul oraşului Târgovişte, aseară, când 2018 lumânări au fost aprinse pe Calea Luminii! De pe treptele catedralei Mitropolitane, pe Bulevardul Carol I şi până la gară, mii de oameni au aprins lumini cu gândul fie la cei trecuţi în nefiinţă, fie la cei dragi, pe care încă îi mai au aproape. Evenimentul, unic în ţară, are loc în fiecare an, în Săptămâna Patimilor.

În total, 2018 lumânări au fost aşezate cale de aproape un kilometru şi jumătate, de pe treptele catedralei Mitropolitane, pe Bulevardul Carol I şi până la vechea gară.

Manifestarea a devenit rapid loc de atracţie şi de pelerinaj pentru mii de localnici şi de turişti aflaţi la Târgovişte pentru a sărbători Paştele, care au aprins lumânări şi s-au rugat.

Proiectul a fost iniţiat în urmă cu 17 ani de pictorul târgoviştean Mihai Şerbănescu, care împreună cu ceilalţi organizatori speră ca lumina călăuzitoare să-i facă mai buni pe oameni în general, nu numai în preajma sărbătorilor creştine.

Atmosfera de pe ,,Calea Luminii” a fost completată cu un fond muzical de excepţie – Doina – intrepretată de regretatul interpret de muzică folk Lorin Stănescu.