S-a huiduit şi s-a strigat „hoţii” în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Aproape 2000 de poliţişti din întreaga ţară, unii dintre ei în uniforme, au cerut majorarea salariilor şi a sporurilor

DISTRIBUIȚI

S-a huiduit şi s-a strigat „hoţii”, astăzi, în faţa Ministerului Afacerilor Interne. Nu au fost oameni simpli cei care au scandat ci chiar angajati ai instituţiei. Aproape 2 mii de poliţişti din întreaga ţară, unii dintre ei în uniforme, au cerut majorarea salariilor şi a sporurilor.

Pe lângă aceste scandări, încă de la ora 9 dimineaţa, în faţa Ministerului de Interne, s-au afişat pancarte cu mesaje directe pentru conducerea instituţiei. Aproape 2.000 de poliţişti, veniţi din întreaga ţară, au cerut, în cor, respect şi  eliminarea diferenţelor mari de salarizare.

Oamenii legii cer ca sporurile să le fie plătite la nivelul salariului minim brut de 1450 de lei, şi nu cel din 2009, cum încă se întâmplă.

La câteva ore de începerea protestului, o delegaţie a poliţiştilor a fost chemată la discuţii cu ministrul Carmen Dan.

Întâlnirea s-a încheiat fără o concluzie acceptată de poliţişti aşa că, aceştia din urmă şi-au mutat pentru câteva ore protestul în faţa Guvernului. Liderii lor spun că dacă problemele ridicate nu se vor rezolva, ei vor continua să iasă în stradă.

Mişcarea poliţiştilor vine după ce, miercuri, Liviu Dragnea a declarat, tot la MAI, că funcţionarii instituţiei cu lefuri mici vor avea creşteri spectaculoase, mai multe decât dublu pentru unele categorii.