S-a auzit cântul de toacă şi zeci de localnici au venit să asculte bătăile ritmate. A fost cel mai mare festival de toacă din Romania

DISTRIBUIȚI

S-a auzit cântul de toacă, în apropiere de Timişoara, şi zeci de localnici au venit să asculte bătăile ritmate! A fost cel mai mare festival de toacă din Romania şi este deja o tradiţie organizarea lui în vestul ţării. Cel care a deschis întrecerea a fost mitropolitul Banatului, Ioan, care şi-a arătat şi el priceperea.

33 de toace, reprezentând numărul de ani petrecuţi de Isus pe pământ, au fost împodobite cu frunze de salcâm, aseară, la Giroc. A fost deschiderea celei de-a 10 ediţii a festivalului de toacă. Şi cum aceasta reprezintă chemarea la rugăciune, numărul celor care au venit la ediţia aniversară a fost foarte mare.

Rând pe rând, toacele au fost bătute de măicuţele de la mănăstirea Şag Timişeni, de copiii satului Giroc şi de elevii Seminarului Teologic din Timişoara. Cu toţii au dovedit că bătutul toacei este o artă şi că nu oricine poate să mânuiască ciocanele din lemn.

Copiii par să-i calce pe urme.

Timp de aproape 2 ore, toaca a răsunat continuu.
Toaca va răsuna începând de mâine în toate bisericile ortodoxe din ţară.