Rujeola continuă să ia vieţi. O fetiţă de 9 ani a murit din cauza bolii. Copila nu era vaccinată

DISTRIBUIȚI

Rujeola continuă să ia vieţi. O fetiţă în vârstă de 9 ani a murit din cauza bolii. Copila nu era vaccinată. Bilanţul a ajuns la 24 de decese înregistrate în România, de la începutul epidemiei. Cele mai mult sunt din judeţul Timiş, de unde era şi fetiţa care a murit. Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă a trecut de 5.100. Ministrul Sănătăţii a declarat că săptămâna aceasta urmează să fie livrate alte 110 mii de doze de vaccin ROR. 

Cele mai multe victime ale rujeolei au fost în judeţul Timiş. Printre ele şi o fată de doar 9 ani de zile, care s-a stins pe patul de spital.

Acesta este al optulea deces din cauza acestei boli, în Timiş, de la începutul epidemiei şi până în prezent. Minorei nu i se administrase vaccinul împotriva rujeolei.

În total, au fost confirmate peste 5.100 de cazuri de îmbolnăvire cu această boală, din care 24 de decese.

În plină epidemie, sunt 10 judeţe din ţara noastră care nu au doze de vaccin ROR. Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, dă asigurări că stocurile urmează să fie alimentate.

Ministrul a declarat că va fi creat şi un stoc tampon de vaccinuri, pentru a rezolva problema serului care protejează împotriva rujeolei. Această măsură ar putea fi luată după ce se aprobă legea vaccinării, aflată în acest moment în dezbatere publică. În ceea ce priveşte vaccinul hexavalent, ministrul susţine că face presiuni asupra firmei furnizoare pentru o livrare rapidă.