Rudele unui copil de 13 ani sunt revoltaţi că adolescentul a murit în urma unei operaţii banale de apendicită. Sfâşiaţi de durere, oamenii îi acuză pe medici de la Spitalul Județean Târgoviște de neglijenţă

DISTRIBUIȚI

Scandal monstru la spitalul judeţean Târgovişte. Rudele unui copil de 13 ani sunt revoltaţi că adolescentul a murit în urma unei operaţii banale de apendicită. Sfâşiaţi de durere, oamenii îi acuză pe medici de neglijenţă. Aceştia au mărturisit că au anunţat în permanenţă că băiatul se simte tot mai rău, dar nimeni nu i-a băgat în seama. După două săptămâni de chin, copilul s-a stins din viaţă.  A fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a calma spiritele.

Samir, un băiatul de doar 13 ani, a fost operat de apendicită cu peritonită în data de 27 decembrie. Evoluţia lui a fost relativ favorabilă, susţineau medicii, astfel că şase zile mai târziu copilul a fost externat. Adolescentul s-a simţit tot mai rău, iar părinţii l-au adus din nou la spital, unde a fost internat. De atunci starea băiatului s-a agravat.

Samir a acuzat dureri în piept şi în spate. Rudele spun că medicii au susţinut mereu că pacientul nu are nimic la plămâni. În data de 10 ianuarie, însă, copilul a intrat în stop cardio-respirator. A fost resuscitat de medici şi părea că şi-a revenit, dar până să ajungă la terapie intensivă a făcut un al doilea stop cardiac şi a murit.

Acum familia băiatului îl plânge pe Samir şi acuză medicii de neglijenţă. Spun că vor merge până în pânzele albe pentru a se face dreptate.

La spital s-au strâns zeci de rude şi apropiaţi ai familiei băiatului, revoltaţi de indiferenţa medicilor din Secţia Chirurgie. A fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a linişti familia îndurerată. Poliţia s-a autosesizat în acest caz şi a fost deschis un dosar penal.