Românii ştiu că cel mai bine este să nu sară peste masa de dimineaţă, însă nu ţin întotdeauna cont de acest lucru. Nutriţioniştii, în schimb, spun că, mâncând mult la prima masă a zilei, putem chiar să scăpăm de câteva kilograme în plus

DISTRIBUIȚI

Cu toţii ştim importanţa micului dejun însă, ca de obicei, oamenii mult mai buni la teorie decât în practică. Românii ştiu că cel mai bine este să nu sară peste masa de dimineaţă, însă nu ţin întotdeauna cont de acest lucru. Nutriţioniştii, în schimb, spun că pe lângă rolul pe care micul dejun îl are asupra stării noastre pe parcursul zilei, mâncând mult la prima masă a zilei, putem chiar să scăpăm de câteva kilograme în plus.

Micul dejun este masa care vine după o perioadă de repaus alimentar de 8 – 10 ore, aşadar acesta este principalul motiv pentru care nu trebuie fi neglijat.

Pentru mulţi nu este o noutate, însă  chiar şi aşa, foarte mulţi sar peste cea mai importantă masă a zilei.

Dar sunt şi oameni care ţin cont de sfaturile specialiştilor.

De asemenea, acordând puţin mai multă atenţie micul dejun, putem chiar şi să slăbim.

Acest lucru este însă valabil dacă suntem atenţi la ce mâncăm restul zilei.

Aşadar, organismul nostru gestionează mult mai bine un mic dejun copios, decât o cină bogată, peste care specialiştii spun că putem sări. Cel mai recomandat însă ar fi să existe, însă cât să nu fie foarte consistent.

O dificultate însă intervine atunci când persoana în cauză nu se poate abţine de la mâncare. Totuşi, acestă problemă trebuie rezolvată mai degrabă la psiholog, decât la nutriţionist, care nu poate face altceva decât puţină ordine în alimentaţie.