Românii, prizonieri ai zăpezilor, în Bulgaria, au fost astăzi eliberați

DISTRIBUIȚI

Situaţie disperată pentru mai bine de 100 de români care au stat blocaţi trei zile în punctul de frontieră de la Negru Vodă. Din cauza nămeţilor, care pe alocuri au atins chiar şi patru metri înălţime, utilajele nu au putut să răzbată, iar oamenii s-au descurcat cum au putut. Au dormit în maşini şi autocare şi s-au rugat ca autorităţile să ajungă la ei cât mai repede. Aseară, drumarii au reuşit să câştige lupta cu nămeţii şi au deblocat drumul 

Oamenii au plecat spre România în urmă cu trei zile. Au sperat că vor ajunge acasă,  înainte ca urgia să se dezlănţuie. Lucrurile n-au stat însă deloc aşa. A început să ningă, iar vremea rea i-a prins înainte de punctul de trecere a frontierei de la Negru Vodă. Vecinii bulgari au trimis în zonă mai multe utilaje de deszăpezire şi au reuşit să îi ducă pe oameni până la vamă.

La intrarea în ţară, însă, avea să îi aştepte un alt necaz. Judeţul Constanţa intrase sub cod roşu de viscol, iar autorităţile au decis să închidă drumurile. Aşa că cei 100 de oameni au făcut nopţi albe în autocare sau în maşinile personale.

Obosiţi, flămânzi şi înfriguraţi, oamenii au aşteptat cu disperare să fie salvaţi. Abia seara trecută au ajuns la vama din Negru Vodă şi utilajele de deszăpezire din Constanţa. Cu două freze, un buldoexcavator şi o lamă, drumarii au răzbit, în cele din urmă.

Pe lângă cei 100 de oameni blocaţi la Negru Vodă, autorităţile de la noi au mai salvat şi alte persoane blocate în apropiere de Vama Veche.

După miezul nopţii, şi ultimii turişti au ajuns în ţară.