Românii, din nou jigniţi de prezentatorul britanic de televiziune Jeremy Clarkson. Acesta a afirmat că le-a oferit imigranţilor români locuri de muncă

DISTRIBUIȚI

Românii, din nou jigniţi de prezentatorul britanic de televiziune Jeremy Clarkson. Le dau locuri de muncă românilor, le dau demnitate! Sunt cuvinte ce îi aparţin fostului star al emisiunii „Top Gear”, Jeremy Clarkson. În noua sa producţie, numită „The Grand Tour”, Clarkson prezintă o maşină inventată de el , pe care se prefăcea că o controlează cu telefonul mobil. Când coprezentatorii au văzut cine se ascunde în interior, Clarkson a afirmat că le-a oferit imigranţilor români locuri de muncă. Ambasadorul României în Marea Britanie, Dan Mihalache, l-a taxat dur pe starul din Marea Britanie. Mihalache numeşte glumele lui Clarkson „stereotipuri fascistoide”.

Controversatul prezentator Jeremy Clarckson a stârnit un nou scandal. De data asta în emisiunea „The Grand Tour”, difuzată online. Mai exact, starul a pus un român să pedaleze o maşină improvizată, în timp ce a adus grave jigniri la adresa românilor care muncesc în Marea Britanie.

Potrivit lui Clarkson, munca pe care o face românul din maşină este una de tip sclav feudal.

Afirmaţiile lui Jeremy Clarkson au fost catalogate de organizaţiile care militează pentru drepturile imigranţilor ca fiind lipsite de bun gust. Dar cele mai dure critici au venit din partea ambasadorului în Marea Britanie, Dan Mihalache.

Mihalache a mai anunţat că Ambasada României la Londra va trimite o scrisoase de protest postului online unde a fost difuzată emisiunea.

Nu este prima dată când starul britanic vorbeşte urât de România. Acum câţiva ani, când a vizitat o zonă rurală din ţara noastră, Jeremy Clarkson, în prima emisiune după vizita la noi, şi-a pus o pălărie în cap şi a declarat: „Port această pălărie. Deci, ţiganii vor zice că sunt unul dintre ei. Ştiu că ei pot fi violenţi dacă nu le place înfăţişarea ta.”

Din 1989 şi până în 1999, şi iar din 2002, Jeremy Clarkson a prezentat emisiunea „Top Gear”. Este emisiunea cu cea mai mare audienţă din istoria postului BBC Two, cu aproape 350 de milioane de teslespectatori în întreaga lume.