Românii cu contract de muncă pe perioadă determinată pot accesa credite de consum. Chiar dacă sunt consideraţi clienţi cu risc crescut, băncile oferă produse şi pentru aceştia

DISTRIBUIȚI

Doi din trei români care s-au împrumutat la bănci anul trecut, au ales un credit de nevoi personale. Banii i-au folosit să-şi cumpere electrocasnice ori să-şi reamenajeze casa. Credite de consum pot accesa şi românii care sunt angajaţi cu contract de muncă pe perioadă determinată. Chiar dacă sunt consideraţi clienţi cu risc crescut, băncile oferă produse şi pentru aceştia.

În general, băncile cer clientului dovada că are venituri permanente pentru a-i acorda acestuia un împrumut. Dacă este vorba însă de un contract de muncă pe perioadă determinată, atunci clientul este încadrat într-o categorie superioară de risc. Există şi excepţii de la regulă.

Credite pot accesa şi angajaţii cu contract de muncă pe perioadă determinată din sistemul privat. În cazul acestora, băncile oferă, în special, credite de nevoi personale fără garanţii.

Mai mult, clientul trebuie să aducă, din partea angajatorului, o adeverinţă în care să fie menţionat că angajatul este în baza de date pentru colaborări viitoare şi că se doreşte reînnoirea periodică a contractului.

În cazul în care angajatorul reînnoieşte contractul şi îl face pe perioadă nedeterminată…

Deşi creditele ipotecare reprezintă cea mai mare pondere în topul împrumuturilor luate de români, creditele de nevoie personale vin şi ele din urmă.

Anul trecut, românii s-au împrumutat la bănci ca să-şi cumpere televizoare şi electrocasnice sau să-şi amenajeze locuinţele. În medie, valoarea creditelor de nevoi personale este de aproape 20.000 de lei, iar perioada de rambursare de trei ani.