Românii continuă să le ceară scuze premierului Shinzo Abe, dar şi întregului popor japonez. După sutele de mesaje postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoneze, a venit rândul unui filmuleţ în care o tânără adresează un mesaj, în limba japoneză… întregului popor nipon. În filmuleţul postat la iniţiativa ziarului Libertatea se vorbeşte despre păţania premierului Shinzo Abe care a venit în România pentru a se întâlni cu premierul ţării şi a fost transformat în turist

DISTRIBUIȚI

Românii continuă să le ceară scuze premierului Shinzo Abe, dar şi întregului popor japonez. După sutele de mesaje postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoneze, a venit rândul unui filmuleţ în care o tânără adresează un mesaj, în limba japoneză… întregului popor nipon. În filmuleţul postat la iniţiativa ziarului Libertatea se vorbeşte despre păţania premierului Shinzo Abe care a venit în România pentru a se întâlni cu premierul ţării şi a fost transformat în turist, dar şi despre vizita ministrului Justiţiei în Japonia… care s-a întrerupt brusc.

Drag popor nipon, în numele naţiunii române, te rog să nu consideri neseriozitatea guvernului nostru, drept o caracteristică a poporului. Chiar dacă, în doar o lună, au avut loc două evenimente neplăcute care te-ar îndreptăţi să crezi asta. Pe 16 ianuarie, premierul tău, Shinzo Abe, a venit la Bucureşti pentru prima dată în istorie.

Nu a fost primit de şeful guvernului român, pentru că acesta tocmai fusese demis de propriul partid. Acum, ministrul Justiţiei din România se află la Tokio, invitat la o conferinţă internaţională. Dar politicianul a primit un telefon de la partid, în avionul care îl ducea spre voi şi acum face cale întoarsă, la Bucureşti. De ce? Pentru că noul premier şi, iarăşi, partidul îl cheamă acasă, în numele justiţiei, al luptei anticrorupţie. Avem şi noi Yakuza noastră… Ce nu avem în comparaţie cu tine, dragă japonezule, este un corespondent în politică pentru Bushido-Codul onoarei. Şi nici practica gestului onoarei supreme-Harakiri.