Românii, bulgarii şi polonezii ar putea avea nevoie de vize ca să meargă în Marea Britanie, după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, în 2019

DISTRIBUIȚI

Românii, bulgarii şi polonezii ar putea avea nevoie de vize ca să meargă în Marea Britanie, după ieşirea acestei ţări din Uniunea Europeană, în 2019. Anunţul a fost făcut de negociatorul-şef al Londrei pentru Brexit. David Davis a adăugat că Regatul Unit va fi liber să facă acest lucru, odată cu părăsirea spaţiului comunitar.

În cadrul unei conferinţe de presă, David Davis a fost întrebat dacă Marea Britanie plănuieşte să introducă vize pentru România, Bulgaria şi Polonia după ieşirea din Uniunea Europeană, în martie 2019. Răspunsul negociatorului-şef al Londrei pentru Brexit a fost unul afirmativ.

În timpul campaniei pentru referendumul în privinţa ieşirii Regatului Unit din Uniune, tabăra celor care voiau acest lucru s-a axat pe promisiunea că Brexitul va opri valul de români, bulgari şi polonezi care iau slujbele britanicilor. Însă această problemă este o sabie cu două tăişuri. Dacă Marea Britanie va impune vize chiar şi doar pentru cetăţenii noştri, acest lucru înseamnă automat că TOATE celelalte state membre din Uniunea Europeană trebuie să impună la rândul lor vize pentru britanici. Această regulă, însă, nu a fost implementată în relaţia Uniunii cu Statele Unite. Cetăţenii Poloniei, Ciprului, Croaţiei, Bulgariei şi României au în continuare nevoie de vize ca să călătorească în America.