Românii au început deja să cumpere carne de miel pentru masa de Paşte. Cu cât se vinde kilogramul de carne de miel la poarta fermierilor?

DISTRIBUIȚI

Românii au început deja să cumpere carne de miel pentru masa de Paşte. Cererea este însă mai mică faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. În pieţe, kilogramul de carne de miel se vinde cu 21 de lei, la acelaşi preţ ca anul trecut, iar la poarta fermierilor mieii se vând cu 7-8 lei kilogramul în viu. Pentru bucureştenii care vor să îşi aleagă mielul, vineri va fi deschis singurul târg cu abator autorizat din Capitală.

În piaţa mielul se vinde întreg, jumătate sau un sfert, preţul pe kilogram fiind acelaşi, 21 de lei. Anul acesta oferta de pe piaţă este mare, ţinând cont că exportul de ovine către ţările arabe este blocat. La această măcelărie se vând în medie 7-8 miei pe zi, mai puţin comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

În supermarketuri se poate cumpăra şi o cantitate mai mică de carne de miel, dar este mai scumpă.

La poarta fermierilor mielul în viu se vinde cu 7-8 lei kg, iar sacrificat cu 16-18 lei.

Dacă nu puteţi ajunge la fermieri, vin ei în Bucureşti. Autorităţile au avizat singurul abator din Capitală ce va funcţiona pe perioada sărbătorilor de Paşte. Amplasat în sectorul 4, târgul va găzdui 30 de producători români din judeţele Dâmboviţa, Argeş, Tulcea precum şi din alte zone ale ţării. Astfel că oamenii îşi vor putea alege mielul în viu, urmând ca apoi să fie sacrificat.

Deocamdată, preţurile se menţin la acelaşi nivel ca şi anul trecut, însă în apropierea sărbătorilor este posibil să crească.

Lăsând la o parte preţul, pentru a avea o masă de Paşte fără probleme, autorităţile vă recomandă să cumpăraţi carne doar din locuri autorizate sanitar-veterinar.