România şi-a comemorat astăzi eroii căzuţi la datorie. Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă special pentru această sărbătoare, după ce în 2003 sublocotenentul Iosif-Silviu Fogaraşi şi-a sacrificat viaţa în Teatrul de Operaţii din Afganistan. Iar ca simbol, bujorul românesc a fost ales pentru a reprezenta consideraţia pentru veteranii de război, întrucât floarea este asociată cu sângele vărsat în vremuri zbuciumate

DISTRIBUIȚI

 

România şi-a comemorat astăzi eroii căzuţi la datorie. Ziua de 11 noiembrie a fost aleasă special pentru această sărbătoare, după ce în 2003 sublocotenentul Iosif-Silviu Fogaraşi şi-a sacrificat viaţa în Teatrul de Operaţii din Afganistan. Iar ca simbol, bujorul românesc a fost ales pentru a reprezenta consideraţia pentru veteranii de război, întrucât floarea este asociată cu sângele vărsat în vremuri zbuciumate.

La 11 noiembrie 2003, sublocotenentul Iosif – Silviu Fogaraşi îşi pierdea viaţa pe câmpul de luptă. Transportorul blindat în care se afla a fost ţinta unui atac armat în Afganistan.

În total, 29 de militari români au plătit cu viaţa devotamentul faţă de România în ultimii 20 de ani, aşa că această zi a fost aleasă pentru a-i comemora.

În semn de respect şi consideraţie, cei prezenţi la evenimentul de astăzi au ţinut astăzi un moment de reculegere.

Se spune că poporul român a plătit cotropitorilor tribut de sânge, aşa că bujorul românesc a fost ales simbol vizual al sărbătorii de azi şi reprezintă sângele vărsat de soldaţi.