România se mândreşte cu tot mai mulţi tineri care au pus la punct concepte care revoluţioneează medicina. O aplicaţie care să măsoare semnele vitale ale pacienţilor sau o alta care uşurează diagnosticarea unei game largi de afecţiuni, sunt doar câteva exemple. Tinerii pasionaţi de tehnologie s-au întrecut în idei weekendul acesta, în cadrul unui concurs de aplicaţii software

DISTRIBUIȚI

România se mândreşte cu tot mai mulţi tineri care au pus la punct concepte care revoluţioneează medicina. O aplicaţie care să măsoare semnele vitale ale pacienţilor sau o alta care uşurează diagnosticarea unei game largi de afecţiuni, sunt doar câteva exemple. Tinerii pasionaţi de tehnologie s-au întrecut în idei weekendul acesta, în cadrul unui concurs de aplicaţii software. Pe lângă ajutorul oferit pacienţilor şi cadrelor medicale, proiectele lor ar putea deveni adevărate afaceri de succes.Dar…cu o condiţie extrem de importantă ! Ca ei să rămână în ţară căci după cum am văzut mai devreme…toţi are vrea să plece.

Alexandru a luat contact cu domeniul IT încă de la vârsta de 5 ani, când a instalat singur un sistem de operare pe calculator. Informatica este o pasiune pentru el, astfel că a învăţat această materie de unul singur, fără profesor. Acum are 14 ani şi a participat deja la o mulţime de concursuri de programare. Ultima sa invenţie este o aplicaţie care vine în ajutorul doctorilor şi asistentelor pentru a monitoriza mai bine starea pacienţilor. Este posibil prin intermediul unei brăţări inteligente, care măsoară pulsul şi temperatura.

Astfel, doctorul poate interveni mai repede să acorde îngrijiri. O monitorizare permanentă poate face diferenţa între viaţă şi moarte. În plus, aparatul creat de tânăr are şi trie senzori de fum, gaz şi temperatură, pentru a avita o eventuală tragedie.

În astfel de situaţii, informaţia ar putea ajunge şi la reprezentanţii serviciului de urgenţă. Evenimentele nefericite care au avut loc în sistemul de sănătate, dar şi aparatura învechită din spitale sunt motivele care l-au făcut pe Alexandru să vină cu aceste soluţii tehnice.

Sistemul poate fi implementat şi în şcoli, azile de bătrâni, locuinţe private sau restaurante. Cu o idee care să uşureze munca asistentelor a venit şi un alt tânăr, Florentin. De data aceasta, este vorba despre concept care poate fi aplicat în cazul investigaţiilor RMN.

Convinşi că aplicaţiile lor sunt de succes, tinerii le-au prezentat şi în cadrul uni concurs de idei şi aplicaţii software, organizat la Universitatea Politehnică Bucureşti.

La concurs au participat 18 echipe. Câştigătorii vor fi premiaţi cu diferite aparate electronice şi vor avea şansa să fie susţinuţi de diferite companii, încât proiectele lor să poată fi aplicate în realitate.