România a îngheţat la propriu noaptea trecută, la minus 30 de grade. Am avut parte de cea mai geroasă dimineaţă din acest sezon

DISTRIBUIȚI

România a îngheţat la propriu noaptea trecută, la minus 30 de grade. Am avut parte de cea mai geroasă dimineaţă din acest sezon. Cel mai frig a fost în judeţele Harghita, Covasna şi Braşov. La Întorsura Buzăului, mercurul din termometre a scăzut până la minus 31 de grade. O echipă Braşov Tv a filmat într-unul dintre cele mai geroase locuri din ţară: staţia meteorologică din Ghimbav.

Gerul năpraznic din Braşov s-a simţit cel mai tare la staţia meteorologică din Ghimbav. Temperatura extremă pentru acest sezon a fost atinsă la 8 dimineaţă, iar termometrele au indicat  -29 de grade celsius.

Noaptea trecută, temperatura resimţită la Vârful Omu a fost de – 51 de grade celsius. 

Şi la Miercurea Ciuc termometrele au indicat minus 29 de grade celsius. Localnicii, deşi obişnuiţi cu temperaturile extrem de scăzute, spun că nu-şi amintesc să fi fost aşa de frig din copilărie. Cu cele mai mai probleme se confruntă însă oamenii străzii, dar şi şoferii care nu reuşesc să mai plece la drum.

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

La Bistriţa, autorităţile locale au început să împartă ceai cald nevoiaşilor, dar şi celor care au fost nevoiţi să iasă din case.

Judeţul Bistriţa-Năsăud este sub cod portocaliu de ger până la miezul nopţii.