Românce forţate să se prostitueze sau obligate să se mărite cu extracomunitari. Acestea sunt doar câteva dintre poveştile îngrozitoare scoase la iveală de o jurnalistă BBC

DISTRIBUIȚI

Românce forţate să se prostitueze sau românce care sunt obligate să se mărite cu extracomunitari. Acestea sunt doar câteva dintre poveştile îngrozitoare scoase la iveală de o jurnalistă BBC. Reportajul şocant vorbeşte despre abuzurile la care sunt supuşi mii de est-europeni în Regatul Unit.Vă avertizăm că urmează detalii care vă pot afecta emoţional.

Vieţi de vânzare. Ana este una dintre tinerele care au scăpat din mâinile traficanţilor şi care trăieşte zilnic cu teama de a nu fi răpită şi vândută din nou pentru prostituţie. Ea a fost exploatată sexual de la vârsta de 14 ani. Timp de mai multe luni, a fost violată de patru ori pe zi.

Tinere din România şi din Slovacia sunt aduse cu forţa în Marea Britanie şi obligate să se căsătorească cu cetăţeni pakistanezi care astfel, pot obţine drept de rezidenţă permanentă în Uniunea Europeană. Aceste reţele de trafic de persoane, foarte bine organizate şi totodată extrem de periculoase, cumpără sau răpesc femei din estul Europei şi le aduc în Regatul Unit ca mirese şi ca să fie exploatate sexual. Proxeneţii folosesc şi copii ca să obţină profit. Echipa BBC a călătorit în Timiş, judeţ care are cea mai mare pondere a minorilor exploataţi din România. În această casă locuiesc tinere salvate din sclavia sexuală.

Preţul plătit pentru o femeie din România variază între două şi trei mii de euro, în funcţie de vârstă, înfăţişare şi dacă aceasta este sau nu virgină. În ultimii ani, aceste reţele de trafic de persoane au început să se ocupe şi cu traficul de organe. Victimele sunt racolate de pe internet. Un rinichi costă cel puţin 30 de mii de euro, iar o bucată de ficat, 25.000 de euro. Jurnalista BBC a filmat cu o cameră ascunsă o discuţie cu doi români care vor să îşi vândă rinichii. Adrian, un fost poliţist, şi soţia lui spun că procedura de donare poate fi făcută în România. Medicii pot fi mituiţi cu o mie de euro, declară cei doi.

În multe cazuri, românii care îşi vând organele pe piaţa neagră sunt contactaţi de traficanţii care, după recoltare, nu mai plătesc niciun ban, ţinând tot profitul pentru ei.