Românca rănită în atacul terorist de la Londra va primi ajutor total din partea statului român. Declaraţia a fost făcută de Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie

DISTRIBUIȚI

Românca rănită în atacul terorist de la Londra va primi ajutor total din partea statului român! Declaraţia a fost făcută de Dan Mihalache, ambasadorul României în Marea Britanie. Dacă va fi nevoie din fondul de rezevă se vor plăti tratamentele post operatorii şi chiar deplsarea familiei în Regatul Unit! Între timp familia tinerei este  ajutată de o fundaţie din Marea Britanie care a organizat o strângere de fonduri.

Andreea Cristea se află internată în stare gravă, dar stabilă, într-un spital din Marea Britanie. Acum două săptămâni, ea se afla pe podul Westminster alături de logodnicul ei, Andrei Burnaz, într-un city break. Atunci, teroristul Khalid Massoud a intrat cu maşina de teren în ei. Andreea a fost proiectată în apele reci ale Tamisei, iar iubitul său a fost rănit la picior. Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere. Tânăra a fost scoasă din râu de pompierii care au găsit-o în stare de inconştienţă. În timp ce Andrei a fost externat şi a ajuns deja în ţară, Andreea rămâne sub supravegherea medicilor britanici.

Impresionată de povestea tinerei, o româncă stabilită în Regatul Unit a decis să strângă donaţii pentru orice ar avea nevoie familia Andreei sau ea, în această perioadă critică a vieţii ei. Pe platforma justgiving, Nicoleta Popa, iniţioarea campaniei, scrie:

Autorităţile române de la Londra spun că familia tinerei nu le-a cerut ajutor consular până acum.

DAN MIHALACHE ambasador la Londra ” Familia nu a cerut ajutorul. Eu am discutat şi cu domnul prim-ministru Grindeanu ca, în momentul în care vor exista anumite probleme financiare în relaţia cu autorităţile britanice, statul român să aloce sumele necesare, pentru ca familia să se poată deplasa în Marea Britanie. Spitalizarea Andreei este suportată de statul britanic. „

Deocamdată s-au strâns 2,200 de lire sterline, însă organizatoarea campaniei speră să obţină peste cinci mii de lire sterline pentru Andreea. Au donat atât români din regatul Unit, cât şi cetăţeni străini. Ca să ajungă la Andreea, banii vor fi viraţi în contul sorei victimei, Magdalena Toi.