Românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii de 6 şi 8 ani au fost scoşi în viaţă din hotelul acoperit de avalanşa produsă lângă Abruzzo, în Italia

DISTRIBUIȚI

Românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii de 6 şi 8 ani au fost scoşi în viaţă din hotelul acoperit de avalanşa produsă lângă Abruzzo, în Italia. Informaţia a fost confirmată atât de autorităţile italiene, cât şi de ministerul român al afacerilor externe. Operaţiunile de salvare continuă pentru că există indicii că în interior s-ar mai găsi supravieţuitori, în afara celor 9 recuperaţi până acum Însă, din păcate şi numărul morţilor a ajuns la 5.

Îngrijorare, bucurie, speranţă, tristeţe şi un efort continuu  de recuperare a supravieţuitorilor. Aşa s-ar putea rezuma atmosfera care domneşte în Italia, la Pescara, acolo unde rudele celor aflaţi în hotelul Rigopiano la momentul avalanşei aşteaptă veşti de la salvatori. Din fericire munca echipelor de intervenţie a dus la recuperarea a încă trei persoane, în viaţă, aseară.

Printre cei care au reuşit să scape din hotel se numără românca Adriana Vrânceanu şi cei doi copii ai săi. Soţul ei, Giampiero Parete, cel care a alarmat serviciul de urgenţă este în culmea fericirii. Dacă imediat după avalanşă mărturisea că nu mai are nimic în afară de speranţă, acum este mulţumit şi recunoscător că familia i-a fost redată. El le-a mulţumit pe facebook tuturor celor care i-au fost alături – italieni şi români deopotrivă. În schimb, pentru alte rude ale celor care s-au aflat la Rigopiano, aşteptarea nu s-a terminat . Toţi aşteaptă veşti de la autorităţile pe care le acuză că nu le dau suficiente informaţii despre soarta celor dragi

Samuel, un băieţel salvat ieri încă nu ştie nimic despre părinţii lui…şi speră într-o minune…Salvatorii au declarat că au semnale că mai există supravieţuitori, însă atrag atenţia că este greu de pătruns în unitatea de cazare. Structura de rezistenţă a fost foarte afectată de avalanşă, aşa că acum clădirea se mişcă sub greutatea zăpezii, fapt care îngreunează intervenţia.

În după-amiaza zilei de miercuri o avalanţă produisă de seria de 4 cutremure care au afectat centrul Italiei a îngropat hotelul Rigopiano. Conform ultimelor date se pare că în acel moment aici erau cazate 22 de persoane deservite de 7 membri ai personalului. Printre cei decedaţi se numără administratorul hotelului şi o persoană responsabilă de curăţenie.