Românca Adriana Parete şi-a făcut curaj să apară în faţa camerelor, la aproape o săptămână după ce a fost salvată alături de cei doi copii ai ei din hotelul înghiţit de avalanşă, în Italia

DISTRIBUIȚI

Românca Adriana Parete şi-a făcut curaj să apară în faţa camerelor, la aproape o săptămână după ce a fost salvată alături de cei doi copii ai ei din hotelul înghiţit de avalanşă, în Italia. Soţul femeii, primul care a dat alarma, a vorbit despre momentele de coşmar prin care a trecut familia sa.

Acestea sunt primele imagini cu Adriana, cu băiatul ei Gianfilippo, în vârstă de 8 ani şi cu fetiţa sa, Ludovica, de 6 ani, după calvarul vieţii lor. Ei s-au întors acasă. Giampietro, soţul femeii, de meserie bucătar nu se afla în hotelul acum distrus de 120.000 de tone de zăpadă. Însă nevasta şi copiii lui au fost prinşi sub mormanele de omăt. Întrebat care este primul lucru pe care i l-a spus Adrianei, după ce a văzut-o din nou, soţul ei a răspuns:

Adriana a fost scoasă în viaţă, după o zi de captivitate din închisoarea de gheaţă. Salvarea copiilor săi a fost întâmpinată cu aplauze de echipele de intervenţie.

Giampietro era să fie şi el înghiţit de zăpadă.

Autorităţile italiene au anunţat acum bilanţul final al tragediei, după încheierea căutărilor: 29 de morţi şi 11 supravieţuitori, printre care se numără şi Adriana şi copiii săi. Cele mai multe victime au murit în urma traumatismelor fizice produse de prăbuşirea hotelului, însă câteva persoane au pierit din cauza hipotermiei sau prin asfixiere.