#REZIST, mesajul folosit bannere de protestatari, ar putea deveni numele unui partid politic. Cel puţin două cereri au fost înregistrate deja în acest sens la Tribunalul Bucureşti

DISTRIBUIȚI

#REZIST, mesajul folosit pe insigne şi bannere de protestatarii nemulţumiţi de activitatea guvernului Grindeanu, ar putea deveni numele unui partid politic. Cel puţin două cereri au fost înregistrate deja în acest sens la Tribunalul Bucureşti. Iniţiatorii sunt doi bărbaţi, din Curtea de Argeş şi Timişoara. Intenţia lor este contestată însă de oamenii care încă protestează în Capitală.

#schimbare şi #rezist sunt două dintre mesajele susţinute de zecile de mii de oameni care timp de aproape o lună au protestat în Capitală şi în marile judeţe din ţară. Acum, #rezist ar putea deveni oficial numele unui nou partid politic din ţara noastră. Acesta are deja pagină pe o reţea de socializare, creată de un bărbat din Curtea de Argeş.

„Pagina oficială a Partidului # REZIST, a tuturor celor care, împreună, clădim acest partid pentru o altfel de politică şi o altfel de ţară.”, aşa este prezentată în mediul online iniţiativa. Bărbatul, alături de mai mulţi apropiaţi, a mers mai departe şi le-a cerut judecătorilor să aprobe înfiinţarea cu acte a noii formaţiuni politice.

Bărbatul din imagini nu a ştiut însă că prima întâlnire a fondatorilor Partidului #rezist nu va mai avea loc şi a venit tocmai de la Târgu Jiu în Capitală, pentru prima şedinţă ce ar fi trebuit să(ai ilustratie cu mesele din curtea berariei) se ţină la o berărie din apropierea Tribunalului Bucureşti.

Iniţiativa grupului din Argeş a fost însă gândită înainte de un cetăţean din Timişoara. Folică Petrică pe numele său, bărbatul din imagine a întregistrat pe 3 martie cererea de înfiinţare a partidului Pe site-ul Tribunalului vedem că acesta s-a autointitulat şi în solicitare: „PREŞEDINTELE PARTIDULUI REZIST”.

Tribunalul Bucureşti urmează să stabilească o dată la care judecătorii vor analiza cele două cereri de înfiinţare a partidului rezist.