Răsturnare de situaţie în cazul atentatului asupra autocarului echipei Borussia Dortmund. Un email primit de publicaţia Tagesspiegel îl menționează pe Adolf Hitler

DISTRIBUIȚI

Răsturnare de situaţie în cazul atentatului asupra autocarului echipei germane de fotbal Borussia Dortmund. Dacă iniţial anchetatorii au luat în calcul implicarea Statului Islamic în atac, un email primit de publicaţia Tagesspiegel trimite investigaţia spre o cu totul altă direcţie. Adolf Hitler este menţionat în mesajul transmis jurnaliştilor.

A fost ultimul avertisment. Grupul de la Koln este gata să verse sânge colorat.  Asta scrie în emailul sosit în redacţia Tagesspiegel şi care face referiri ironice la adresa multiculturalismului, atât de invocat de toţi marii lideri europeni. În aceeaşi scrisoare electronică se spune că atacul asupra autocarului echipei de fotbal Borussia Dortmund nu a fost decât un ultim avertisment.

Un atac mult mai violent menit să verse sânge colorat, după cum se arată în email-ul primit de Tagesspiegel, ar fi programat pentru sâmbăta viitoare, în oraşul Koln, acolo unde se va desfăşura un marş pro toleranţă,. Pentru a da greutate ameninţărilor, autorii mesajului fac referiri şi la liderul nazist Adolf Hitler, cunoscut pentru ideile sale de epurare pe criterii rasiale.

Iniţial poliţia germană a luat în calcul implicarea Statului Islamic în atacurile asupra autobuzului plin cu fotbalişti, pentru că la faţa locului au fost găsite trei scrisori identice în care printre altele, i se cerea cancelarului german Angela Merkel să-şi retragă avioanele din Siria. Procurorii federali au preluat acum ancheta şi verifică autenticitatea email-ului sosit pe adresa Tagesspiegel. În atacul de marţi seară asupra autocarului echipei Borussia Dortmund a fost rănit uşor Marc Batra, unul dintre fotbalişti. El a suferit mai multe tăieturi din cauza bucăţilor de geam spart, a fost operat cu succes la braţ, iar acum se află în afara oricărui pericol.