Răbdarea a ajuns la ultima staţie pentru locuitorii din Prelungirea Ghencea. Cu toate că este în Capitală, şoseaua pare că este uitată de lume, dar mai ales de autorităţi

DISTRIBUIȚI

Răbdarea a ajuns la… ultima staţie pentru locuitorii din Prelungirea Ghencea. Cu toate că este în Capitală,  şoseaua pare că este uitată de lume, dar mai ales de autorităţi. În lipsa trotuarelor pe care să se  deplaseze în siguranţă, oamenii sunt nevoiţi să meargă prin noroi sau să facă slalom printre maşini. Azi însă… au ieşit în stradă… o mie de persoane au protestat  la marginea Bucureştiului. 

Oamenii spun că s-au mutat în Prelungirea Ghencea cu gândul la o viaţă mai bună, o zona liniştită. Nu ştiau însă că toate planurile aveau să le fie date peste cap din cauza traficului. Nici pietonii şi nici şoferii nu sunt în siguranţă. De-a lungul timpului, aici şi-au pierdut viaţa mai multe persoane în accidente rutiere. Circulaţia nu este dirijată şi se desfăşoară pe un singur sens de mers, iar trotuarele lipsesc cu desăvârşire.

Traficul rutier se desfăşoară aici bară la bară, iar părinţii care îşi duc copiii la şcoală sau la grădiniţă au de ales. Fie fac slalom printre maşinile aflate în mers, fie merg prin noroiul de pe marginea drumului.

Protestatarii au pornit într-un marş de protest din Prelungirea Ghencea până la şoseaua de centură şi înapoi.

Oamenii au strâns semnături pentru a cere autorităţilor să îşi respecte promisiunile pe care le-au făcut. Proiectul de supralărgire a drumului Prelungirea Ghencea – Domneşti a fost votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, însă demararea lui a fost amânată şi este posibil ca lucrările să nu înceapă nici în acest an.