Protestele din sănătate au continuat astăzi cu un miting de amploare în Capitală. Peste 5 mii de oameni au ieşit în stradă să protesteze faţă de trecerea contribuţiilor la angajat şi legea salarizării

DISTRIBUIȚI

Protestele din sănătate au continuat astăzi cu un miting de amploare în Capitală. Peste 5 mii de oameni au ieşit în stradă să protesteze faţă de trecerea contribuţiilor la angajat şi legea salarizării. Angajaţii au venit cu autocarele din toată ţara. Au început mitingul la Piaţa George Enescu şi apoi au pornit în marş spre Guvern. Oamenii au sperat că măcar în ultimul ceas guvernanţii îi vor asculta şi vor primi salarii mai mari. Ministrul Finanţelor a transmis că faptul că angajaţii din Sănătate vor mai mulţi bani ţine de alt mod de abordare.

Protestatarii şi-au dat întâlnire întâi în Piaţa George Enescu să îşi strige nemulţumirile legate de transferul taxelor sociale de la angajator la angajat şi legea salarizării. Au pornit apoi în marş spre Piaţa Victoriei. Deplasarea lor pe străzile din Capitală nu a fost însă autorizată, iar organizatorii mitingului vor fi amendaţi. Oamenii şi-au continuat liniştiţi protestul în faţa Guvernului.

Sindicaliştii spun că trecerea contirbuţiilor la angajat ar reduce cu mult veniturile lor.

Printre revendicările sindicaliştilor se numără şi eliminarea plafonului de 30 la sută pentru sporurile specifice sistemului sanitar şi de asistenţă socială, aplicarea integrală a creşterilor salariale pentru toţi angajaţii sau acordarea tichetelor de masă pe tot parcursul anulu viitor.

În timp ce protestatarii erau în stradă şi cereau salarii mai mari, ministrul Finanţelor făcea declaraţii la Parlamentul României. Ionuţ Mişa a făcut referire la faptul că angajaţii vor mai mult decât au primit deja.

Sindicaliştii iau în calcul şi declanşarea grevei generale dacă nici în ultimul ceas nu vor obţine un răspuns concret pentru problemele lor.