Protestele din faţa Guvernului vor fi înlocuite de… un târg! Locul în care tot anul oamenii au venit să îşi strige supărările va fi ocupat acum de un Târg de Crăciun. Mai exact, Primăria Captalei a hotărât ca în perioada 5 – 17 decembrie să organizeze un festival de colinde şi obiceiuri de sărbători dedicat copiilor. Potrivit legii, este interzisă desfăşurarea simultană a două adunări publice distincte în acelaşi loc

DISTRIBUIȚI

Protestele din faţa Guvernului vor fi înlocuite de… un târg! Locul în care tot anul oamenii au venit să îşi strige supărările va fi ocupat acum de un Târg de Crăciun. Mai exact, Primăria Captalei a hotărât ca în perioada 5 – 17 decembrie să organizeze un festival de colinde şi obiceiuri de sărbători dedicat copiilor. Potrivit legii, este interzisă desfăşurarea simultană a două adunări publice distincte în acelaşi loc.

În februarie 300.000 de oameni au protestat faţă de Ordonanţa 13 care aduce modificări legilor justiţiei, iar de atunci, nu a fost lună în care în faţa Guvernului să nu fie organizate proteste.

Astfel de manifestaţii se anunţau şi în luna decembrie, însă Primăria Capitalei a modificat planurile protestatarilor.

Decizia a stârnit o mulţime de reacţii din partea celor care aveau de gând să iasă în luna decembrie la manifestaţii. Oamenii spun că le va fi mai uşor să preotesteze cu un ceai cald în mână şi mâncare la dispoziţie.

Primăria estimează că la eveniment vor participa peste 50.000 de oameni. Adică, mai puţini chiar decât au fost la unele proteste. Organizatorii manifestaţiilor din Piaţa Vioctoriei au reacţionat imediat pe pagina de facebook şi au declarat că acestă acţiune nu îi va face să renunţe la proteste.

CORUPTIA UCIDE

NU plecăm din Piaţa Victoriei! Am aflat, astăzi, de intenţia Primăriei Capitalei de a organiza, în premieră, un Târg de Crăciun în Piaţa Victoriei, în condiţiile în care există unul similar, deja, în Piaţa Constituţiei. Interpretăm decizia Primăriei ca pe o nouă încercare de a îndepărta protestele de locul lor obişnuit.

De asemenea, vom reveni în Piaţa Victoriei de câte ori vom considera necesar să protestăm împotriva abuzurilor şi ilegalităţilor comise de demnitari ai statului.

Partidele de opoziţie cer şi ele anularea târgului şi îi aduc mai multe reproşuri Primarului General, Gabriela Firea..

Am solicitat şi noi un punct de vedere Primăriei Capitalei, însă, până în acest moment, nu am primit un răspuns.