Protestele de săptămâna aceasta din România şi cele din februarie au fost date drept exemplu de moderatoarea americană Rachel Maddow. Jurnalista a făcut paralela între ţara noastră şi recentele politici controversate susţinute de administraţia Trump

DISTRIBUIȚI

Protestele de săptămâna aceasta din România şi cele din februarie au fost date drept exemplu de moderatoarea americană Rachel Maddow, în emisiunea sa. Jurnalista a făcut paralela între ţara noastră şi recentele politici controversate susţinute de administraţia Trump. Ea a aplaudat spiritul civic al românilor, care ar trebui să îi inspire şi pe americani.

Rachel Maddow de la MSNBC a început emisiunea cu o scurtă istorie a perioadei comuniste şi a Revoluţiei române din 1989, apoi a vorbit despre protestele din februarie din marile oraşe din ţara noastră. Demonstraţiile au pornit după ce Liviu Dragnea, liderul partidului de guvernare, un politician cu probleme penale, a încercat să legalizeze corupţia ca să devină premier, a povestit Rachel Maddow, cu zâmbetul pe buze.

Rachel Maddow şi-a continuat explicaţiile vorbind despre sutele de mii de oameni din stradă care au forţat guvernul să dea înapoi. Însă povestea nu se încheie aici, căci Liviu Dragnea nu scăpase de condamnarea pentru corupţie şi de acuzaţiile noi care i se aduc.

Cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg, mii de români s-au întors în stradă marţi seara, iar, cu mai multă promptitudine decât în februarie, Senatul a renunţat la forma iniţială a legii graţierii, a precizat jurnalista. Maddow a făcut apoi o comparaţie între Bucureşti şi Washington, în contextul în care Republicanii încearcă să treacă prin Congres o lege extrem de controversată pentru reformarea sistemului de sănătate american.