Proteste după ce 11 necuvântătoare au murit în incendiul de ieri de la Circul Globus. 50 de persoane au protestat aseară în faţa circului. Oamenii au cerut lămuriri cu privire la funcţionarea adăpostului

DISTRIBUIȚI

„Abia când vom învăţa să tratăm animalele din jurul nostru cu respect, vom putea spune că am făcut paşi spre o societate civilizată.” Cu acest mesaj au ieşit în stradă seara trecută câteva zeci de persoane. Acestea au cerut interzicerea animalelor la circ. Asta după ce unsprezece necuvântătoare au murit în incendiul de ieri de la Circul Globus. Astăzi directorul Circului Globus, Victor Coman, a fost demis de primarul general al capitalei. 

4 pisici, 2 porcuşori vietnamezi, 2 tigri şi trei câini au murit în incendiul de ieri, produs la adăpostul circului de stat Globus. Din acest motiv, în jur de cincizeci de persoane au protestat aseară în faţa circului. Oamenii au cerut lămuriri cu privire la funcţionarea adăpostului.

Totodată, protestatarii au îndemnat autorităţile să schimbe legea, iar animalele să nu mai fie folosite ca să distreze oamenii.

În parlament, există deja un proiect de lege în acest sens. A fost iniţiat de fostul deputat Remus Cernea. În prezent, proiectul de află în comisiile juridică şi de agricultură de la Camera Deputaţilor, iar în perioada următoare ar trebui dezbătut şi votat în şedinţă de plen. De ieri şi până acum, peste 32 de mii de persoane au semnat o petiţie online prin care cer să se pună punct exploatării animalelor sălbatice la circuri.

Cel mai grav este că numai 3890 de tigri au rămas în libertate pe tot globul. Specia este grav ameninţată cu dispariţia şi totuşi sunt tigri în captivitate. Se estimează că numai în Statele Unite ale Americii trăiesc peste 5.000 de tigri în captivitate.

Până acum, paisprezece state, inclusiv Bulagria, au interzis folosirea animalelor la circ.