Proiect pentru înfiinţarea unui serviciu de urgenţă pentru animale. Primăria Capitalei vrea să înființeze un sistem de clinici mobile

DISTRIBUIȚI

Încă un pas spre normalitate. Consiliul General al Primăriei Capitalei a adoptat astăzi un proiect care prevede înfiinţarea unui serviciu de urgenţă pentru animale. Mai exact, este vorba despre un sistem de clinici mobile cu ajutorul căruia vor fi preluate şi tratate animalele maltratate. Asemenea servicii există de mult timp în ţările civilizate. Dacă acest proiect va deveni realitate şi va funcţiona aşa cum trebuie, nu după interesele unora sau altora, vom putea spune că trăim într-o capitală europeană în care oamenii arată respect oricărei forme de viaţă.

În cadrul unei şedinţe care durat mai bine de cinci ore, membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti au dezbătut un proiect ce are în vedere o strategie pentru bunăstarea animalelor. În cele din urmă, consilierii generali au votat pentru punerea în aplicare a acestei strategii. Aşadar, ar urma să se înfiinţeze un serviciu de ambulanţă pentru necuvântătoare. Acesta se va numi Serviciul Municipal de Urgenţă şi Resuscitare Veterinară.

Mai exact, SMURV va fi de fapt un sistem de clinici mobile şi va fi finanţat din bugetul Primăriei Capitalei. În aceste clinici pe patru roţi vor fi preluate şi tratate animalele maltratate.

Punerea pe picioare a unui astfel de acestui serviciu de urgenţă vine după ce tot mai multe cazuri revoltătoare de abuz asupra animalelor au fost scoase la iveală de jurnalişti. În campania pentru demnitatea animalelor, demarată de Prima TV, reprezentanţii ONG-urilor au arătat că la nivel naţional sute de necuvântătoare sunt supuse terorii în fiecare zi.

În ţările civilizate, există de ani buni servicii de ambulanţă pentru animale. Ele funcţioneză atât cu ajutorul banilor de la stat, cât şi din donaţiile primite de la oameni. Iar oamenii care lucrează în cadrul acestor servicii nu dau dovadă numai de profesionalism, ci şi de bunătate şi sensibilitate.

De asemenea, acelaşi proiect prevede şi înfiinţarea Poliţiei Animalelor Bucureşti, dar şi măsuri pentru a împiedica apariţia câinilor fără stăpân pe strâzi.

Totodată, reprezentanţii Primăriei îşi doresc să facă curăţenie în adăposturile de stat, acolo unde de cele mai multe ori animalele trăiesc în condiţii groaznice, şi să le transforme în centre de adopţii.

Astăzi s-a votat şi pentru interzicerea folosirii animalelor la circ. Practic, pe teritoriul Bucureştiului, niciun animal nu va mai fi folosit la circ.

Este, însă, numai un pas înainte. Este nevoie în continuare să facem presiuni. Poliţia Animalelor înfiinţată la nivel naţional, în cadrul ANSVSA, s-a dovedit că funcţionează numai pe hârtie. Este timp să nu mai fim indiferenţi să şi să nu mai acceptăm lcururile făcute cu jumătăţi de măsură.