Programul „Litoralul pentru Toţi” riscă să dispară. Consiliului Concurenţei investighează o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă la pachetele turistice

DISTRIBUIȚI

Lansat cu surle şi trâmbiţe în urmă cu 10 ani, programul social „Litoralul pentru Toţi” riscă acum să dispară. Totul ar fi din cauza Consiliului Concurenţei, care investighează o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă la pachetele turistice. Agenţii de turism şi hotelierii de pe litotoral neagă însă că ar fi existat vreo înţelegere între ei.

Conform statisitcilor, aproape 10.000 de turişti beneficiau anual de programul social „Litoralul pentru Toţi” . De cum se termina minivacanţa de 1 mai, asociaţiile din turism anunţau lansarea lui oficială, iar scopul era de a prelungi sezonul estival şi de a permite celor cu venituri reduse să meargă la mare, la preţuri avantajoase. Anul trecut, tarifele porneau de la 235 de lei pentru un pachet de şase nopti la un hotel de două stele şi ajungeau până la 900 de lei, la 5 stele.

Programul a trezit, însă,  suspiciunile Consiliului Concurenţei, care a declanşat mai multe investigaţii în acest sens. În urmă cu doi ani au fost controlate mai multe agenţii de turism şi au au fost ridicate mai multe calculatoare pentru verificări amănunţite.

În aceste condiţii, hotelierii s-au reorientat. Au lansat alte oferte la fel de avantajoase cu care să îi atragă pe turişti.

Tarifele în vechiul program social erau reduse şi cu până la 40 la sută faţă de cele practicate în plin sezon estival.