Profesoara care lucrează ca paramedic voluntar la ISU Bucureşti-Ilfov. Evenimentele dramatice prin care a trecut au împins-o să salveze tot mai multe vieţi

DISTRIBUIȚI

Se caută salvatori de vieţi! Nu se cere pregătire de specialitate, ci doar un suflet bun şi, în timp, viteză de reacţie în situaţii-limită. Virginia Mărăcine este profesor universitar şi, în timpul liber, lucrează ca paramedic voluntar la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Spune că evenimentele dramatice prin care a trecut au împins-o să salveze tot mai multe vieţi şi îi sfătuieşte pe tineri să îşi răpească puţin din timpul liber pentru o faptă bună.

Virginia Mărăcine este profesor la Academia de Studii Economice din Bucureşti. De aproape un an, şi-a descoperit şi altă vocaţie – aceea de paramedic voluntar la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

De-a lungul timpului, a fost pusă în multe situaţii-limită, care au învăţat-o că trebuie să ia decizii cruciale în fracţiuni de secundă.

Paramedicul spune că cea mai mare bucurie a avut-o atunci când o tânără pe care o salvase în timpul unui atac de panică

Ca Virginia Mărăcine mai sunt alţi 130 de voluntari la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov. Românii, însă, nu par dornici să muncească fără să fie plătiţi, nici chiar dacă este vorba despre salvarea unor vieţi.