Procurorii Parchetului General s-au sesizat în cazul declaraţiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu. A fost deschis un dosar penal în care se fac investigaţii pentru tulburarea liniştii publice

DISTRIBUIȚI

Procurorii Parchetului General s-au sesizat în cazul declaraţiilor făcute de deputatul Cătălin Rădulescu. A fost deschis un dosar penal în care se fac investigaţii pentru tulburarea liniştii publice. Ancheta vine după ce la parchet s-au primit zeci de plângeri din partea cetăţenilor. Vă reamintim că deputatul PSD a declarat, pentru ziarul Adevărul, că protestatarii ar trebui întâmpinaţi cu tunuri de apă şi că are acasă o mitralieră.

Potrivit reprezentanţilor Parchetului, a fost deja începută urmărirea penală pentru posibile fapte de tulburarea liniştii publice.

Afirmaţiile deputatului  sunt criticate şi de şeful său de partid. Liviu Dragnea spune că va discuta în interiorul PSD despre posibile sancţiuni la adresa lui Rădulescu.

Pe de altă parte, Cătălin Rădulescu ar putea fi chemat şi pentru o audiere în dosarul Mineriadei. Liderul Asociaţiei 21 Decembrie, Teodor Măries, susţine că i-a cerut procurorului general să facă investigaţii pentru că ar exista probe potrivit cărora deputatul , în iunie 1990, ca lider al FSN filiala Argeş, ar fi dat dispoziţii şi  ordine pentru a alunga demonstranţii din Piaţa Universităţii, din Capitală.

După aceste afirmaţii, Rădulescu a intrat şi în vizorul Poliţiei Judeţene Argeş.  Poliţiştii de aici urmează să se pronunţe dacă parlamentarul  îşi mai poate păstra permisul de port armă sau nu.