Procesul electoral a început cu o întârziere de 15 minute, la grădiniţa Poşta Câlnău. Preşedinta secţiei de votare a aruncat ştampilele în sobă

DISTRIBUIȚI

Surprinzător, anul acesta nu au mai fost incidente atât de grave la urne aşa cum se întâmpla în ceilalţi ani! Doar pe ici, pe colo câte un partid a reclamat câte ceva.. Cel mai grav pare ar fi un eveniment petrecut la Buzău, unde procesul electoral a început cu o întârziere de 15 minute, la grădiniţa Poşta Câlnău. Preşedinta secţiei de votare a aruncat ştampilele… în sobă. Din greşeală, susţine ea. Iar în Alba, toate ştampilele au fost realizate greşit!

Lipsa celor cinci ştampile cu menţiunea Votat, de la secţia 317, din grădiniţa Poşta Câlnău, a fost constatată în această dimineaţă, la sosirea membrilor în unitate.

Atunci, la nivelul Biroului Electoral Judeţean Buzău s-a decis ca la secţia rămasă fără ştampile să ajungă câte una de la celelate secţii din localitate. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz şi au anunţat că vor urmări imaginile de pe camerele de surpaveghere ca să se lămurească ce s-a întâmplat de fapt.

Şi în Alba a fost o problemă: ştampilele din secţiile de votare din întreg judeţul. Toate au fost făcute greşit. Astfel, în loc să fie inscripţionate cu numărul unu, corespunzator judeţului Alba, ele sunt numerotate de la 1 la 78. Imediat, a  fost sesizat Biroul Electoral Central şi s-a cerut ca stampilele de control sa fie înlocuite, lucru imposibil de realizat!

În Constanţa, procesul de votare a fost întrerupt la secţia 203, după ce s-a descoperit că una dintre urnele de votare era nesigilată. Sesizarea a fost făcută prin numărul unic de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat poliţiştii Secţiei 3 pentru verificări.

Poliţiștii de la Secţia 3 au confirmat că sigiliul a fost rupt şi aruncat la gunoi de o persoană rămasă deocamdată necunoscută.

La momentul în care a fost semnalată problema, în urnă erau peste 300 voturi.

Cel mai straniu incident a fost semnalat la 112. S-a petrecut în Dâmboviţa, unde cineva a spus că toţi votanţii au fost fotografiaţi la ieşire. O anchetă a fost demarată şi în acest caz.