Procesiune impresionată aseara pe străzile Iaşului. Peste 25 de mii de pelerini au urmat alaiul ce a însoţit racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva

DISTRIBUIȚI

Procesiune impresionată aseara pe străzile Iaşului. Peste 25 de mii de pelerini au urmat alaiul ce a însoţit racla cu moaştele Cuvioasei Parascheva. Calea Sfinţilor este deja o tradiţie ce are loc de 23 de ani încoace şi aduce la un loc preoţi, militari şi credincioşi din toată ţara. Alături de racla Sfintei Parascheva, au fost purtate pe braţe şi moaştele Sfintei Muceniţe Tecla.

Cu lumânări în mâini, o mare de credincioşi a umplut seara trecută străzile Iaşului. A devenit deja o tradiţie ca înainte de ziua de hram, moaştele Cuvioasei să fie purtate pe umeri de către un sobor de preoţi. Peste 100 de slujitori ai bisericii, măicuţe şi călugări au păşit în linişte în urma raclei.

Din alai au făcut parte şi militarii Batalionului 151 Infanterie. Lupii Negri au purtat în mâini făclii aprinse, conduşi de fanfara militară.

Întregul traseu, care depăşeşte patru kilometri, a fost parcurs în mai bine de o oră. Alături de moaştele Sfintei Parascheva, a fost purtată pe braţe, în procesiune şi racla cu Moaştele Sfintei Muceniţe Tecla.

Cea mai importantă zi a pelerinajului va fi cea de mâine, când credincioşii sărbătoresc hramul Cuvioasei Parascheva.