Primul transplant de inimă din acest an a fost realizat cu succes la Târgu Mureş. Un bărbat de 49 de ani poate spune că s-a născut a doua oară

DISTRIBUIȚI

Primul transplant de inimă din acest an a fost realizat cu succes la Târgu Mureş. Un bărbat de 49 de ani, care se află pe lista de aşteptare de luni bune şi a sperat până în ultimul moment la o minune, poate spune că s-a născut a doua oară. De astăzi, în pieptul lui bate o inimă nouă. O şansă la viaţă au primit astăzi şi doi tineri din Cluj. Cu toţii speră acum la o viaţă mai bună după ce li s-au transplantat rinichii de la un donator în moarte cerebrală. Eroul lor este un tânăr de 19 ani, victima  unui tragic accident de circulaţie.

A plecat într-o lume mai bună, nu înainte de a fi pentru ultima oară erou. Este povestea impresionantă a unui tânăr de 19 ani din Harghita. A fost victima unui cumplit accident de circulaţie şi după ce a ajuns la spital, în scurt timp a intrat în moarte clinică. Zdrobită de durere, familia a găsit totuşi puterea să ajute la salvarea unor vieţi. Cu durere în suflet, părinţii au acceptat totuşi că decesul fiului lor poate să însemne o şansă la viaţă pentru alţi semeni.

Minunea s-a produs într-o singură noapte. Rinichii tânărului de 19 ani au fost transplantaţi la doi pacienţi din Cluj.

Tânărul de 19 ani trăieşte acum în trupuri celor doi tineri care au primit rinichii acestuia, dar şi în cel al unui bărbat de 49 de ani care a primit o şansă la viaţă. La el a ajuns inima, după o intervenţie care a durat şapte ore, la Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş.

Decizia familiei tânărului ucis de o tragedie va salva şi viaţa unui copil.

Echipe de specialişti urmăresc acum evoluţia stării de sănătate a pacienţilor transplantaţi.