Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să-l dea jos de la conducere pe managerul Spitalului Colentina, pe motiv că pacienţii ar fi stat ore bune în frig

DISTRIBUIȚI

Continuă seria demiterilor, după episodul hibernal din week-end. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a decis să-l dea jos de la conducere pe managerul Spitalului Colentina, pe motiv că pacienţii ar fi stat ore bune în frig. De partea cealaltă, reprezentanţii spitalului susţin că vina aparţine celor de la RADET.

Demiterea lui Bogdan Andreescu, managerul spitalului Colentina, a fost anunţată luni, la comandamentul de iarnă. Gabriela Firea a motivat că a luat această decizie pentru că directorul nu şi-a respectat contractul, dar şi că i-ar fi ţinut pe pacienţi şi personalul medical în frig în plin cod galben de vreme geroasă.

Atât edilul, cât şi reprezentanţii RADET susţin că vina nu aparţine regiei termice.

La spital, lucrurile stăteau altfel. Presiunea din instalaţie era aproape zero. Mai mult, centrala de la Spitalul Colentina aparţine de vecinii  de la Matei Balş, iar reprezentanţii medicali susţin că au făcut totul pentru a asigura încălzirea bolnavilor.

Contactat de Prima Tv, managerul demis a refuzat să comenteze subiectul, a declarat doar că se aşteaptă ca problema să fie analizată de Primăria Capitalei. Atribuţiile sale vor fi preluate de directorul medical al unităţii, Dana Gabriela Ionescu.