Prima zi a minicavanţei de Sfânta Maria a început cu un gust amar pentru sutele de mii de români care au luat drumul către litoral

DISTRIBUIȚI

Prima zi a minicavanţei de Sfânta Maria a început cu un gust amar pentru sutele de mii de români care au luat drumul către litoral. Până să ajungă pe şezlonguri, să se răcorească cu un cocktail rece, sau până să se bălăcească în apa mării, oamenii au făcut baie în maşină, încolonaţi pe Autostrada Soarelui. Cozile kilometrice şi lipsa locurilor de cazare arată că tocmai a început cel mai aglomerat weekend de pe litoral. Trafic infernal a fost astăzi însă şi spre staţiunile de la munte.

Astăzi a fost ziua testelor de rezistenţă în veşnica aglomeraţie de pe Autostrada Soarelui. Chiar şi cei care au plecat de acasă cu noaptea în cap, în speranţa că vor scăpa de amuteiaje, au rămas captivi în şirurile de maşini care s-au întins pe mai mulţi kilometri. Iar când au ajuns la staţia de taxare de la Feteşti, cei care au vrut să achite taxa de pod în numerar, au dat de o altă coloană.

Cheful le-a mai pierit astfel pe drum, ce-i drept, pentru că, până să ajungă în baldachine sau pe şezlonguri şi să prindă orele de bronz atent planificate de acasă, au stat în maşini, bară la bară, pe o căldură sufocantă.

Hotelierii şi comercianţii de la malul mării s-au pregătit pentru cel mai aglomerat weekend din acest an. Mai ales că se apropie cu paşi repezi evenimentul pregătit de Ziua Marinei, unde sunt aşteptaţi mii de turişti.

Şi turiştii care au luat drumul spre munte au dat nas în nas cu traficul infernal de pe DN1. S-a format cozi imense pe drumul care leagă staţiunile de pe Valea Prahovei, iar turiştii au fost nevoiţi să se înarmeze cu răbdare pentru a ajunge la pensiuni şi hoteluri.