Prima operaţie de reconstrucţie de penis cu autotransplant din România s-a încheiat cu succes. După ce un an întreg a îndurat suferinţa provocată de fosta iubită care i-a retezat penisul, pacientul în cauză va putea duce începând de acum o viaţă normală

DISTRIBUIȚI

Prima operaţie de reconstrucţie de penis cu autotransplant din România s-a încheiat cu succes. După ce un an întreg a îndurat suferinţa provocată de fosta iubită care i-a retezat penisul, pacientul în cauză va putea duce începând de acum o viaţă normală. Bărbatul şi-a recăpătat toate funcţiile organului genital şi are planuri serioase. A depus deja actele de căsătorie împreună cu actuala iubită, iar în viitor îşi doreşte să aibă şi copii.

Bărbatul, care ne-a cerut să îi protejăm identitatea, are 33 de ani şi spune despre el că este o persoană foarte activă. În urmă cu aproape doi ani, fosta lui iubită din Italia, despre care nu a vrut să vorbească prea mult, i-a tăiat penisul în somn. La acel moment, credea că viaţa lui nu mai poate continua. Diconfortul psihic era mult prea mare şi se gândea serios să încheie socotelile cu viaţa. A încercat să găsească rezolvare la problema lui la spitale din mai multe ţări.

În final, organul genital i-a fost refăcut în totalitate la o clinică din România. Acum, se gândeşte să îşi întemeieze o familie alături de fata care l-a sprijinit în toată această perioadă.

Deşi recunoaşte că bisturiul nu poate imita ceea ce a creat natura, doctorul care l-a operat spune că de acum, organul genital va avea aceleaşi funcţii ca înainte.

Operaţia, complexă şi pentru care s-au folosit două proteze din silicon şi grăsime proprie, reprezintă o premieră naţională şi a avut loc în două etape. Prima, la un an după ce bărbatul a trecut prin cea mai şocantă experianţă din viaţa lui, iar cea de a doua, ieri, la 6 luni de la prima intervenţie.

Intervenţia a fost inedită, nu doar pentru pacient, ci şi pentru întreaga echipă medicală.

Operaţia a costat în jur de 8.000 de euro şi chiar dacă pare a fi un caz particular, trebuie să ştiţi că pe lista de aşteptare pentu transplant de penis se mai află şi alte persoane.