Prim-ministrul Israelului a declarat că atacatorul care a intrat cu un camion într-un grup de soldaţi a acţionat în numele grupării Stat Islamic. Patru militari tineri au murit în urma atentatului de la Ierusalim

DISTRIBUIȚI

Prim-ministrul Israelului a declarat că, potrivit primelor informaţii, atacatorul care a intrat cu un camion într-un grup de soldaţi a acţionat în numele grupării Stat Islamic. Patru militari tineri au murit în urma atentatului de la Ierusalim. Actul terorist a fost salutat de susţinătorii grupării Hamas care au participat la un miting în Fâşia Gaza.

Atacatorul a fost identificat drept FADI QUNBAR, un palestinian în vârstă de 28 de ani, care locuieşet în estul Ierusalimului. Locuinţa sa va fi demolată, iar corpul lui nu va fi dat familiei sale pentru înmmormântare. Victimele sale sunt patru militari cu vârste cuprinse între 20 şi 22 de ani. Alte 17 persoane au fost rănite. În urma unei întâlniri de urgenţă a cabinetului de securitate, autorităţile au hotărât ca simpatizanţii ISIS să fie reţinuţi fără a fi judecaţi. Nouă persoane au fost arestate, printre care şi cinci membri ai familiei atacatorului.

Pe aceste imagini cu momentul atacului se poate vedea cum teroristul a intrat cu putere în mulţimea de oameni, apoi a dat în marşarier, cu intenţia de a lovi şi mai multe persoane. Atentatorul a fost oprit de gloanţele soldaţilor.

În tabăra de refugiaţi JABALYA din Fâşia Gaza, atacul a fost salutat de activiştii Hamas, grupare considerată teroristă de Israel, Statele Unite şi Uniunea Europeană. Maniferstanţii au scandat lozinci anti-Israel, iar organizatorii au împărţit bomboane participanţilor.

Din octombrie 2015 şi până acum, 39 de israelieni şi peste 200 de palestinieni care au comis atentate armate, înjunghieri mortale sau atacuri cu ajutorul vehiculelor au murit în contextul escaladării violenţelor dintre cele două tabere.