Preşedintele Klaus Iohannis participă în aceste zile la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg. Până acum, şeful statului a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului și a discutat cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului

DISTRIBUIȚI

Sunt întâlniri importante la nivel înalt. Preşedintele Klaus Iohannis participă în aceste zile la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei de la Strasbourg. Până acum, şeful statului a participat la ceremonia de comemorare a victimelor Holocaustului, a discutat cu preşedintele Curţii Europene pentru Drepturile Omului, iar mâine va susţine un discurs în faţa membrilor Consiliului Europei.

Preşedintele României a fost întâmpinat la Strasbourg de secretarul general al Consiliului Europei.

Cei doi înalţi oficiali au participat apoi la Ceremonia de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Crimele comise la acea vreme reprezintă încă o rană deschisă, a mai subliniat şeful statului, care a depus şi o coroană de flori în memoria evreilor decedaţi.

Apoi, preţ de câteva minute, Klaus Iohannis a fost prezent şi la inaugurarea „Expo Holocaust”, expoziţie realizată de ţara noastră. Un moment important al vizitei a fost şi cel în care preşedintele României a semnat în „Cartea de Aur” a Consiliului Europei.

Klaus Iohannis l-a invitat pe secretarul general în România în luna aprilie.  În cadrul vizitei, preşedintele va sta de vorbă şi cu angajaţii români de la Consiliul Europei şi cu românii care trăiesc în regiunea Alsaciei.