Preşedintele Klaus Iohannis, faţă-n faţă cu afaceriştii. Lipsa forţei de muncă specializate şi a infrastructurii rutiere sunt doar două dintre problemele actuale

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis a stat faţă-n faţă cu afaceriştii şi a vorbit cu ei despre problemele pe care le întâmpină mediul de afaceri românesc. Lipsa forţei de muncă specializate şi a infrastructurii rutiere sunt doar două dintre problemele actuale. Şeful statului a criticat guvernanţii şi a spus că cel mai important criteriu de performanţă pentru o guvernare ar trebui să fie absorbţia fondurilor europene nu disputa pentru cine creşte mai repede salariile bugetarilor.

Problemele care ţin de infrastructura rutieră au fost semnalate de afaceriştii prezenţi la întâlnire. La fel şi cele care ţin de lipsa angajaţilor specializaţi.

Şeful statului a arătat însă că investiţiile străine directe s-au ridicat anul trecut la aproape 4,3 miliarde de euro, ceea ce face din România o ţară atractivă pentru investitorii străini. De asemenea, a mai spus Klaus Iohannis, dacă antreprenoriatul românesc va deveni mai puternic dacă va fi mai strânsă cooperarea cu companiile străine. Discuţiile au fost purtate în cadrul unui eveniment desfăşurat împreună cu reprezentanţii Camerei de Comerţ şi Industrie a României, la iniţiativa Administraţiei Prezidenţiale.