Preşedintele Klaus Iohannis, criticat de britanici. Insularii s-au revoltat după ce şeful statului a dat la o parte steagul britanic în timpul declaraţiilor de presă, la summit-ul de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

Preşedintele Klaus Iohannis, criticat de britanici. Insularii s-au revoltat după ce şeful statului a dat la o parte steagul britanic în timpul declaraţiilor de presă la summit-ul de la Bruxelles. Jurnaliştii au surprins imediat momentul şi au distribuit imaginile. Gestul preşedintelui a stârnit o serie de reacţii în presa internaţională.

Aceste imagini au devenit virale în presă şi pe reţelele de socializare. Preşedintele Klaus Iohannis era în zona destinată declaraţiilor de presă şi urma să vorbească despre poziţia României la summitul de la Bruxelles în care se discuta despre Brexit. Pentru a auzi mai bine întrebările jurnaliştilor şi pentru ca aceştia să aibă un cadru mai bun, şeful statului mută drapelul Marii Britanii, care îl incomoda, şi continuă să dea declaraţii.

Odată ce filmarea a fost făcută publică, internauţii au reacţionat şi au criticat gestul preşedintelui României. Britanicii au fost cei mai revoltaţi, catalogându-o drept „meschină”, menţionează un tabloid britanic. Alţii s-au amuzat şi au scris pe reţelele de socializare că videoclipul este un rezumat perfect a ceea ce înseamnă Brexitul.