Preotul din Brăila, care a fost filmat în timp ce brusca un copil în timpul botezului, ar putea fi suspendat! Superiorii lui îi analizează acum comportamentul şi urmează să ia o decizie. În acelaşi timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, iar inspectorii de la Protecţia Copilului investighează şi ei aces caz. Tot ce a putut să spună preotul acuzat este că… a fost foarte nervos

DISTRIBUIȚI

Preotul din Brăila, care a fost filmat în timp ce brusca un copil în timpul botezului, ar putea fi suspendat! Superiorii lui îi analizează acum comportamentul şi urmează să ia o decizie. În acelaşi timp, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe, iar inspectorii de la Protecţia Copilului investighează şi ei aces caz. Tot ce a putut să spună preotul acuzat este că… a fost foarte nervos! Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional!

Aceste imagini au fost filmate în timpul unei slube de botez care a avut loc la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, din Brăila. Preotul Traian Mazăre pare să nu mai aibă răbdare cu copilul care devine şi el din ce în ce mai agitat.

Un bărbat şi o femeie, probabil rude ale copilului, încearcă să îl ajute pe părinte. Chiar şi aşa, el contină să bruscheze pruncul, în timp ce femeia îşi stâpâneşte plânsul cu o batistă.

Superiorii preotului au aflat despre incident şi au anuţat că vor începe o anchetă.

 

,,Ne exprimăm regretul pentru atitudinea nepotrivită a preotului slujitor şi, în acelasi timp, cerem iertare familiei şi credincioşilor prezenti. Aspectele ce decurg din materialul inregistrat video vor fi cercetate potrivit rânduielilor liturgice şi canoanelor bisericeşti, în vederea luării măsurilor ce se impun.” , au spus reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunarii de Jos.

 

Totuşi, paracliserul bisericuu spune că a fost doar un incident nefericit şi că preotul chiar are har. Ba mai mult, e nemulţumit că familia copilului botezat a plecat fără să plătească lumânările.

Enoriaşii sunt şocaţi.

După ce imaginile au devenit publice, atât poliţiştii cât şi inspectorii de la Direcţia pentru Protecţia Copilului au început câte o anchetă.

Dacă va fi găsit vinovat, preotul Traian Mazăre ar putea rămâne fără slujbă, ba chiar ar putea răspunde şi penal.